Italiensk mat i Norge

Nordmenn har spist italienske matretter i mange år. Lasagne med salat, spagetti med kjøttboller og den tradisjonelle pizzaen har alle blitt vanlige middagsretter hos det norske folk, men er dette alt Italia har å by på? Det er lett å finne ut i dag, det florerer nemlig av italienske restauranter i byene. Eksotiske menyer, eksklusive desserter, og servitører med italiensk aksent møter deg, og det har aldri vært lettere å få følelsen av å være i Italia, selv i lille, kalde Norge. Vi skal se nærmere på noen italienske restauranter med gode anmeldelser.

Prima File Ristorante

Holder du til i Oslo-området kan du bestille bord hos fantastiske Prima File Ristorante. Majoriteten av besøkende kan fortelle om en positiv opplevelse med god atmosfære, hyggelig betjening og ordentlig, italiensk mat. Enkelte mener imidlertid at restauranten er en smule gammeldags, men det kan jo også være en del av sjarmen.

Arte Pazza Ristorante

Arte Pazza Ristorante i Oslo er kanskje ikke like elegant som overnevnte, men har veldig mange kunder som forteller om en hyggelig opplevelse. Menyen har naturligvis mye pizza, men også endel andre italienske retter dersom du vil prøve noe helt nytt. Betjeningen er tydeligvis også autentisk da besøkende forteller at det språkmessig går i en blanding av norsk engelsk og italiensk – mer italiensk blir det vel ikke.

Al Forno Pizzeria

Italiensk mat i Norge er nesten synonymt med pizza og du finner derfor utrolig mange pizza-alternativer på de ulike restaurantene. Det er ikke noe unntak hos Al Forno Pizzeria i Stavanger. Besøkende har et litt variabelt helhetsinntrykk, men restauranten anbefales. Her finner du pizzaer i alle varianter, og det finnes noe for alle.

Ruccola Cafe & Restaurant

Holder du til i Bergen må Ruccola Cafe & Restaurant besøkes. Restauranten troner på toppen av TripAdvisors liste over italienske restauranter i Bergen, og det er ikke så rart. Her blir du møtt i ekte italiensk stil med en betjening som snakker både engelsk, italiensk og norsk, og stemningen er god. Du finner et utvalg av italienske retter, både hovedretter og desserter, og det er også veganske alternativer om du foretrekker det.

Casa Inferno

Befinner du deg i nord anbefaler vi en tur til Tromsø og restauranten Casa Inferno. Restauranten byr på et bredt utvalg av pizzaer – her er det noe for enhver. Nyt favorittpizzaen og drøm deg bort til varme strender i Italia mens du nyter utsikten og fjellene i «Nordens Paris».

Å velge en restaurant

Før i tiden måtte du velge restaurant på magefølelsen eller etter anbefalinger fra venner og familie. I dag har du internett, og internett hjelper deg med alt – også restaurantvalg. Du kan finne anmeldelser, menyer, lokasjon og åpningstider, og du kan til og med bestille pizza via internett. Pizza finner du overalt, men det anbefales også at du trer ut av komfortsonen og tester annen italiensk mat – pastaen er helt fantastisk.