Lag din egen pizza

Pizza er både enkelt og godt, og selv om de aller fleste av oss foretrekker å spise på restaurant er det nesten like enkelt å lage pizzaen selv. Det er ikke mye som skal til – pizzabunn, ønsket fyll og ost på toppen, så kan pizzaen stekes og serveres.. Når du lager pizza kan du velge ingredienser helt selv, og det finnes ingen grense for hva du kan blande sammen. Med litt planlegging er det fullt mulig å lage en fantastisk pizza som du stolt kan servere til dine nærmeste.

Pizzabunnen

Pizzabunnen er selve grunnmuren i mesterverket ditt, og den er enkel å lage. Alt du trenger er vann, mel, gjær og litt salt, avhengig av hvilken type bunn du skal lage. Mulighetene er mange, og du kan for eksempel lage en sunnere versjon med grovere mel. Du kan også krydre deigen litt dersom du ønsker en eksotisk vri, eller du kan forsøke deg på en glutenfri variant. Her er det bare fantasien din som setter grenser. Du kan også fylle pizzakantene med ost for en ekstra spennende smaksopplevelse.

Fyll

Tomatsaus er det vanligste fyllet på en pizza, men det er langt ifra den eneste varianten som kan brukes. I de senere årene har det også blitt populært med hvite sauser – crême fraîche eller hvitløksdressing. Når sausen er på plass, kan resten av ingrediensene legges på pizzaen. Du kan lage en vegetarpizza, eller du kan fylle pizzaen med kjøttdeig, skinke og bacon – det er ditt valg. De mest tradisjonelle fyllene inkluderer pepperoni, skinke, biffbiter, kjøttboller, bacon, kylling, champignon, paprika og mye mer. Du kan også slå til med en meksikansk vri og lage en sterk tacopizza med tacokrydder og nachos på toppen.

Når det gjelder pizzafyllet har vi imidlertid en evigvarende diskusjon – det er nemlig også mulig å putte ananas på pizzaen. Dette diskuteres i alle vennegjenger og i alle familier. Enten hater du det ellers elsker du det. Fordelen med å lage din egen pizza er at du bestemmer selv hva som skal inkluderes- ananas eller ei.

Kronen på verket

Kronen på verket er osten, og her er det også mange valgmuligheter – vanlig gulost, mozzarella, Jarlsberg eller et vegansk alternativ. Du kan også velge om osten skal legges rett på tomatsausen med de andre ingrediensene på toppen, eller om osten skal legges helt øverst. Når osten er på plass kan pizzaen settes inn i ovnen, og du kan vente i spenning på at drømmepizzaen skal bli ferdig mens stoltheten brer seg gjennom kroppen.