Nordmenn elsker pizza

Visste du at vi nordmenn spiser mest pizza per person i året? Vi slår ikke bare verdens pizzahovedstad Italia, men også fast food-landet USA. Hvem skulle trodd at lille Norge er verdensmestere i pizzaspising, og at vi setter sånn pris på italiensk mat?

Hvorfor spiser nordmenn så mye pizza?

Hva er det som får oss nordmenn til å spise så mye pizza? Er vi late, eller kanskje smarte? Det er en enkel løsning å tenke at vi er late, og at vi derfor velger lettvinte middagsløsninger. Hva lager du hvis du har dårlig tid, er fyllesyk eller for sliten til å tenke på middag? Pizza, selvfølgelig. Er imidlertid dette «lathetsstempelet» helt rettferdig? Er nordmenn virkelig så late?

I Norge er vi opptatt av produktivitet – alt skal være enkelt og det skal gå raskt. Alle har jobb eller skole samt diverse fritidsaktiviteter på kveldstid. På grunn av dette kan ikke middagen ta for lang tid, og vi har funnet den perfekte løsningen – pizza. Pizza er raskt, enkelt og det passer for alle – det kan ikke slå feil. Vi spiser ikke pizza bare fordi vi er et land med «latsekker», vi spiser pizza fordi vi elsker raske, gode løsninger.

I Norge har ikke pizza den negative statusen som i mange andre land. Tvert imot er pizza både akseptert og vanlig. Det er faktisk så vanlig at lørdagspizzaen har blitt et kjent fenomen i de fleste familier. Det er en tradisjon at hele familien samler seg i stua med en rykende, fersk pizza på lørdagskvelden mens de ser en god film på TV.

Frossenpizza er vinneren

Frossenpizza er den type pizza det blir solgt mest av i Norge – over 20 000 tonn i året. Visste du at annenhver pizza som blir solgt i Norge er Grandiosa – Norges uoffisielle nasjonalrett? Helt siden den kom på markedet i 1980 har denne pizzaen tatt Norge med storm.

Siden vi er så opptatt av det enkle og effektive er frossenpizzaen en perfekt løsning. Du setter den bare inn i ovnen og venter en liten stund så er alt klart. Du kan leke med barna, gjøre lekser eller se på TV mens middagen klargjør seg – minimalt med arbeid og et tilfredsstillende resultat.

Pizza trenger ikke være usunt og kjedelig

I Norge har vi også funnet ut at pizza ikke trenger å være usunt. Pizza kan lages med hva som helst – du kan bytte ut bunnen, osten, sausen og toppingen og kombinere ingrediensene du selv foretrekker. Du kan derfor også lage en sunn versjon, og pizzaen blir en hverdagsmiddag, ikke bare helgekos. Pizzaen har kommet for å bli, og det er lett å forstå hvorfor. Det er enkelt, raskt og godt.