Pasta-oppskrifter med en norsk vri

Pasta er fantastisk i seg selv, men hva om du kan lage pasta med en nasjonalistisk vri? Pasta kan lages på mange måter, og det er ikke noe i veien for å eksperimentere litt. Dessuten føles det bra å lage italiensk mat selv.

Legg til laks

Det er ikke mye som er mer norsk enn laksen. Vi nordmenn er stolte av laksen vår og vi bruker den i matretter så ofte som mulig. Laks kan brukes til det meste – laksetaco, wok og som pålegg. Hvorfor ikke implementere denne deilige nasjonalfisken vår i pasta også? Du trenger følgende for å lage perfekt laksepasta:

  • Laks
  • Pasta
  • Matfløte
  • Parmesan

Denne retten er ikke bare smakfull, men utrolig rask og enkel.

Kok opp ønsket mengde pasta. Mens pastaen koker forbereder du laksen, og steker den i en stekepanne. Krydre laksen slik du liker den – litt salt, pepper og lime er supert. Skjær deretter laksen i små terninger. Kok opp matfløten og legg laksebitene i fløten. Vend godt slik at laksen er ordentlig blandet sammen med sausen, og bland det sammen med den ferdigkokte pastaen. Topp retten med litt revet parmesan, så er mesterverket med en norsk vri klar til servering.

Brunostsaus

Den søte, brunaktige osten finnes på alle frokostbord og i alle matpakker – og du har garantert et forhold til den. Brunosten er spesiell, og de fleste utenforstående skjønner ikke helt hva som gjør den så populær. Allikevel elsker nordmenn den, og vi får ikke nok. Osten kan ikke bare brukes på brødskiva – den er perfekt til matlaging også, til og med i pastaretter. Brunostsaus, eller brunostduppe som det også heter gir en fantastisk smak og må prøves.

Dette trenger du for å lage pasta med brunostsaus:

  • Pasta
  • Melk
  • Brunost
  • Hvetemel

Kok opp pastaen. Mens pastaen koker kan du starte på brunostsausen. Først jevner du litt av melken med hvetemel og setter det til side. Kok så opp resten av melken og legg til brunosten. Når osten har jevnet seg med melken legger du til resten av jevningen. La det så koke i noen minutter til det har en god, passelig tykk konsistens. Mengden av de forskjellige ingrediensene velger du litt selv, avhengig av hvor tykk du vil at sausen skal være og hvor mye mat du vil lage. Hell sausen over pastaen og bland det sammen. Sausen passer til alle typer pasta, men spesielt til tradisjonell spagetti.